Help Kindercampus Molenpark aan een groen plein!

~ door Isis van Nunen

Geef ons groen: verstopbosjes, vogels, beestjes, bloemen, planten, moestuin, kruiden, een buitenleskokaal en klim- en klauterparcours. Dat willen we graag, voor de kinderen van Kindercampus Molenpark en de buurt.

Het schoolplein van Kindercampus Molenpark grenst aan het mooie groene Molenpark, maar heeft zelf een saai grijs-betegeld schoolplein. Dat willen we anders! 

Met de start van een kindercampus, een nieuwe naam en een opknapbeurt van het gebouw, kan het schoolplein niet achterblijven. Onze kinderen verdienen meer groen!

Er ligt een prachtig ontwerp voor een nieuw groen schoolplein dat we begin 2020 willen gaan realiseren. De tegels gaan er uit en maken plaats voor meer groen en een natuurlijke speelplek met volop ruimte voor fantasie en natuur(lijk) leren. 

Het groene plein met meer natuur wordt een plek waar mensen uit de buurt samenkomen en elkaar kunnen ontmoeten. Kinderen kunnen gebruik maken van deze bijzondere speel- en belevingsplek, die mooi aansluit bij het omringende park.

Buiten spelen, buiten zijn, buiten ontdekken, groeien en bloeien helpt bij het leren. Meer groen maakt kinderen creatiever, vermindert conflicten en bevordert samenwerking.

Bovendien maakt het groene plein dat het regenwater makkelijker weg kan lopen en kan daarmee een oplossing bieden voor de rioleringsproblemen waar de buurt mee kampt.

We zijn al hard op weg om ons nieuwe groene plein te financieren, maar we kunnen uw hulp hierbij goed gebruiken!

Een bijdrage leveren? Zoek hiernaast een passend pakket uit, en doneer. Wij en de kinderen zijn superblij met iedere bijdrage!

 

Ontwerp 18