Help basisschool De Wouter van grijs naar groen!

~ door Susan van Boxsel

Buiten ontdekkend leren, dat willen wij doen!

Wat fijn dat u ons project bekijkt!

De kinderen van De Wouter willen meer kunnen ontdekken, plezier maken, bewegen en frisse lucht! Daarom gooien we onze deuren open en gaan we meer buiten leren.

Maar…. ons huidige schoolplein is een kale vlakte met betontegels. Wij willen graag een speelplein met veel groen, waar van alles te ontdekken valt. Een plein dat uitnodigt tot spelen en waar voor alle kinderen iets te beleven is.

Het speelplein krijgt veel groen, spannende speelplekken, het Peelgevoel (onze school grenst aan natuurgebied de Grote Peel) met knuppelpaadjes, hoge grassen, peelhuisjes en een uitkijktoren. Samen met kunstenaars ontwikkelen we creatieve en uitdagende buitenlesplekken. Verder willen heel graag een voedselbos realiseren.

Voor een deel van onze plannen hebben we financiering gevonden maar we zijn er nog lang niet. Daarom voeren we deze crowdfundingsactie! Help jij ons van grijs naar groen?

Dat zouden wij fantastisch vinden!! 

Want op ons droom (s)Peelplein:

  • worden kinderen uitgedaagd tot ontdekken en onderzoeken. 

  • kunnen we vaker buiten een les verzorgen. 

  • zal er veel meer gespeeld worden door groot en klein. 

  • zijn cultuur en erfgoed binnen handbereik. 

  • kunnen natuur en groen (voedselbos) ondernemerschap aanwakkeren (bijv. maken van appelmoes met appels uit de appelboom).

Alvast heel hartelijk dank!

Team en kinderen van De Wouter

Check ook onze facebookpagina.